fredag 29 oktober 2010

Smak

Utmaning 294 / 2010 i skrivpuff

Det var dags för årets begivenhet på kontoret – personalfest på Furan. Trerättersmiddag, underhållning och därefter dans för den som var hågad. Förfest skulle det bli hos Allis, som var ny i firman sedan några månader tillbaka.

Ulla svepte in först av alla i arbetskamratens trerummare. En vindsvåning fyra trappor upp utan hiss var ingen match för henne som tränade på gym fem kvällar i veckan. Det gällde att hålla sig i form.

I vardagsrummet sprakade en värmande brasa i täljstenskaminen från Handöl.

- Så härligt med en braskamin Allis!

- Ja, den fanns här när jag köpte lägenheten. Se dig omkring Ulla, medan jag fixar en drink! Gin och Tonic – passar det?

- Javisst, min favorit! Gulligt av dig Allis – jag kikar gärna runt lite!

Ullas blick scannade av omgivningen. Lägenheten var liten, men rummen väldisponerade. Inga döda utrymmen. Gott om garderober. Hallen var ljus och inbjudande. Ett takfönster bidrog till detta faktum.

Köket hade plats för ett stort matbord. Fräscha vitvaror. Bänkskivor och skåp verkade vara nya. Ordning och reda. Stor balkong i söderläge, med utgång från både köket och det vinklade vardagsrummet.

Förhållandevis stort badrum. Till och med en liten bastu rymdes där. Minimal, men tillräckligt stor för två. Vitt kakel på väggarna och svarta klinkers med värmeslingor under på golvet. Genomgående vit frotté. Ulla noterade att det stod Huntingford på märklapparna.

Ett kombinerat arbetsrum och gästrum intill köket inrett i vitt och svart med en röd accent. Snyggt! På bordet låg en laptop öppen. Åh – Allis är visst en duktig fotograf med egen blogg!

Färgerna i sovrummet gick i jordtoner. Mörkt trägolv, en stor säng från Hästens dominerade rummet. Ullplädar från Morjärv låg inbjudande över fotändan. En hel vägg med garderober bakom vackra skjutdörrar, delvis med speglar i.

Ulla konstaterade snabbt att Alis var en person med samma smak för det vackra som hon själv.

5 kommentarer:

razaha sa...

jag skulle nog kunna tänka mig att bo där jag med.

Drumalex sa...

Den smaken skulle jag behöva med tanke på hur det ser ut här hemma :). En text som passar i ett större sammanhang.

Kalle Byx sa...

Man blir nyfiken på fortsättningen.

marie sa...

Funderar lite över människan i bostaden... hur är hon?

Ettie Bee sa...

Vill också. Både bo där och veta mera :-)