lördag 30 oktober 2010

Styrka

Skrivpuff utmaning nr 295 / 2010

En efter en droppade de festklädda arbetskamraterna in hos Allis, nyfikna på hur det såg ut hemma hos ”den nya”.

Under anställningsintervjun, när hon fick frågan om vilka egenskaper som var hennes styrka, hade hon svarat noggrannhet och struktur. På jobbet var hon onekligen oerhört noggrann och strukturerad. Skötte det hon skulle. Löste alltid sina uppgifter snabbt och korrekt. Hjälpsam var hon också när det körde ihop sig för de andra. Slösade inte bort dyrbar tid på korridorsnack och rökpauser som vissa andra. En önskedröm för en arbetsgivare.

Skrivbordet var alltid rent och städat. Var sak på sin plats. Hur mycket hon än hade på gång samtidigt så hade hon det aldrig stökigt. Hon visste alltid var hon hade sina projekt. Några tyckte att hon var lite av en petimeter. Kunde inte förstå att det gick att ha sådan ordning i deras ofta smått kaotiska vardag.

På rasterna höll hon sig lite för sig själv. Läste eller plitade på ett korsord. Var inte den som tog kontakt själv men stötte inte bort någon som ville prata. Ingen hade lärt känna henne mer än ytligt. De visste att hon var sambo med Robert. Han var officer och ofta på resande fot. Hon hade också berättat att de bott utomlands under ett par år när Robert hade en tjänst som observatör för FN. Inga barn. Började utbilda sig till journalist men hoppade av den banan innan hon var färdig.

Allis höll kroppen i trim och var alltid propert klädd. Klassisk klädstil. Inga dussinvaror fanns i hennes garderob. Hon var väl medveten om vilka färger som framhävde hennes mörka hårsvall och pigga, pepparkaksbruna ögon.

Denna kväll visade det sig att hon var en perfekt värdinna också.

6 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Men några fel har hon väl...

marie sa...

Det tror jag också .... något lite mindre perfekt finns säkert i garderoben och längtar efter att få komma ut.

Drumalex sa...

Bra uppbyggnad. Tror också att det så småningom tittar ut ett lik ur garderoben.

Feffe Kaufmann sa...

jo, riktigt bra uppbyggnad...kan sluta hur som helst. Ingen e perfekt...

disco sa...

Du får med väldigt mycket.
bra personbeskrivning.

Barbro sa...

Fin personteckning. Jag väntar hela tiden på ett Men...