måndag 25 januari 2010

Att omedvetet såra

Utmaning nr 25 i Skrivpuff

IT-gänget har samlats i skybar på stadens hotell efter jobbet. De har alla tre en intensiv period bakom sig. Anna, Terese och Monika har tillsammans utvecklat ett webbaserat program som ska underlätta kommunikation mellan olika myndigheter. Redan på tankestadiet efterfrågat.

Idag var dagen D för Driftsättning. Allt har klaffat till slut, trots en del trassel i testmiljön. Konstigt vore det om allt gick på räls med så komplicerade system som de jobbar med.

Äntligen kan de koppla av. Många nöjda leenden växlas och glada skratt ekar innan var och en går hem till sitt. Trion kan med rätta känna sig stolta.

Nästa dag kommer en reporter från lokaltidningen för att göra ett reportage om det nya programmet som lokala förmågor arbetat fram. Trevligt att man låter befolkningen läsa något positivt som omväxling till allt elände som skrivs tycker chefen. Han ställer gärna upp både på intervju och även på bild tillsammans med Anna och Terese, som råkar vara i närheten.

Artikeln publiceras ett par dagar senare. Fikarastens stora samtalsämne. Stor bild på chefen och två utvecklare på framsidan. Texten är bra skriven. Reportern har förstått vad det handlar om och den potential programmet har.

Det finns bara ett fel. Ingenstans nämns att de varit tre om att göra jobbet.

Monika tar sin kaffemugg och går långsamt in på sitt rum.

4 kommentarer:

Ninja sa...

Tyvärr är det så vanligt.....:(

razaha sa...

Hm...tyvärr...alltför vanligt.
Jag blir så förgrymmad av orättvisan.

Ethel sa...

Känns som berättelsen är sann. Chefen (en han förstås) skulle inte varit med alls.

Mia sa...

Men?! Va f*n gör chefen där? Det var ju de tre andra som tagit fram programmet?! Så förbannat orättvist at jag får ont i magen.
Och vaddå 'råkar vara i närheten'?!