måndag 15 mars 2010

Att dela något

Utmaning nr 74 - 2010 i skrivpuff

Det var lördagskväll och vännerna var samlade för att äta middag tillsammans. Diskussionernas vågor gick höga som vanligt. Damerna avhandlade hem och barn, herrarna jobb och jakt. Ibland gjorde man inlägg i varandras områden.

Ett av paren hade nyss fått hem en liten bedårande spanielvalp och man pratade jakt i allmänhet och jakt med stötande hund i synnerhet. Valpens husse hördes med hög röst avkunna – " Blir det ingen jakthund av Ludde så får han åka till hundhimlen direkt. En jägares liv är för kort för att lägga ner tid på dåliga jakthundar"

Det blev alldeles tyst i rummet. Alla damers blickar vändes mot den nyblivne hundägaren. Menar han verkligen allvar? Valpens matte tände till på alla cylindrar och det var ingen nådig predikan hon levererade. De skulle minsann bli två om det beslutet. Övriga middagsgäster föll in och de flesta stödde henne. Några jagande herrar argumenterade för husses uppfattning.


Efter en stund kunde husse inte hålla sig längre. Skrattet började spela i ögonen och spred sig över hela ansiktet. – "Förstår du inte att jag skojar, sade han till sin fru. Vi delar ju helt klart uppfattning om hundhållning du och jag!


Han hade verkligen lyckats i sitt uppsåt att få igång en diskussion som engagerade alla………

8 kommentarer:

malix sa...

lite kul läsning ett bra sätt att få igång samtal på

Gustaf sa...

Hah, härligt. Så brukar jag också göra ibland, det är en bra isbrytare. Kul och bra läsning!

marmoria sa...

Kul

Ethel sa...

Underhållande och roligt skrivet! Sådana middagar gillar inte jag alls, så uppdelat man och kvinna :-(.

Y sa...

Kul! Håller sen med Ethel - sådana middagar gillar inte jag ;)
Nu ska jag gå ut med min "ickejakthund". :D

Anonym sa...

Jag är så fascinerad över att dessa "delade" middagar fortfarande är liksom 'det som händer'. suttit på informella middagar med herrar som är klart medvetna/halvt pålästa inom genus och kvinnfolk som verkligen ser sig som jämställda - men lik förbaskat så sker ngn mystisk form av konversationsfördelning, skumt. Nog om det.
Tyckte om texten, kul att läsa. Middagen kändes verklighetsnära.

marie sa...

Rolig text

razaha sa...

Jag undrar om han verkligen skojade.
En jakthund måste ju vara bra annars gör faktiskt oftast jägaren sig av med den och skaffar en ny.
Jag undrar...