tisdag 2 mars 2010

Plundra

Utmaning nr 61 / 2010 i Skrivpuff

- Äntligen!

Hon stod framför den stora, blåblommiga spargrisen darrande av iver och med ögonen lysande av förväntan. Som hon hade väntat på den här stunden!

Hon hade sett skidorna redan förra våren. Några av stortjejerna hade så´na när de gick i slalomskolan. Skidorna var svarta och hade gula och röda blixtar och flammor målade över hela ytan. Hur cool som helst. Nilla hade sett likadana i sportaffären. Hon hade stått länge och känt på dem, strukit med handen över den lena ytan. Drömt.Det var dyra skidor. Och egentligen hade hon ju ett par redan. Fast gamla och snart för små. Mamma hade lovat henne att bidra med halva summan om hon själv sparade ihop till den andra halvan. Inte så lätt när man bara har veckopeng. Men Nilla tänkte finna på råd. Vill man bara något tillräckligt mycket så går det. Det hade mormor lärt henne.

Hon hade berättat för alla släktingar och kompisar om sitt sparmål. När hon fyllde år fick hon pengar istället för andra presenter. Envetet lade hon varenda veckopeng i den stora spargrisen.

På sommaren hade hon fått en egen plätt av trädgårdslandet. Där hade hon odlat morötter – med såband så hon slapp gallra, ett tips från mamma – och så hade hon sålt knippen av dem till grannarna på hösten.

Även om hon var liten var Nilla en hejare på att plocka lingon. Det blev också en bra inkomstkälla. Under hösten plockade hon flera hinkar fulla och sålde till en uppköpare.

Nu hade den efterlängtade stunden kommit.

Det var dags för plundring.

Bilden är lånad av skidbutiken.com

4 kommentarer:

Ethel sa...

Tror också att om man vill en sak tillräckligt mycket kan man nå det. Jag hoppas det iaf ;-)! Det här var en trevlig plundring.

razaha sa...

Vilken driftig tjej! Söt gullig text som levande tar mig fram till målet

marie sa...

Målmedveten ung dam! Trevlig text

Anna sa...

Fint! Tycker om längtandet, drömmandet i första delen.