torsdag 4 mars 2010

Förbereda

Utmaning nr 63 / 2010 i skrivpuff

Egentligen vet jag inte vad som är bäst, att förbereda för semesterresan eller att uppleva den.

Starten med diskussionerna om att resa. Sedan om var och när. Med åren har vi blivit alltmer överens. Särskilt om att och var. Kanske inte alltid om när. Vissa saker har varit heliga. Mera töjbart numera.

Eftersom vi mest reser på egen hand kommer så sökandet efter boende, oftast via Internet. Ibland bär det av mot Asiens stränder, andra gånger till Sydeuropa.

Åh vilka fantastiska hus det finns nere vid Medelhavet! Pool och lummig trädgård är hett förutom ett funktionellt inre. Priserna är förstås ofta fantasifulla. Surfarkvällarna framför datorn kan bli många. Till slut hittar vi något vi är nöjda med. Då tar resplanerna fart. Val av väg ner till södern är alltid lika spännande. Ett äventyr i sig att bila tur och retur. Med åren har vi hittat några ”måsteställen” – vingårdar, trivsamma boenden eller suveräna matställen. Passerar vi inte på vägen ner så planeras besök in på hemvägen.

Boken med Bed and Breakfast och andra boendetips i närheten av de stora genomfartsvägarna använder vi flitigt liksom översiktskartor över länderna vi ska passera.

Sedan läser vi in oss på rutten. Skaffar broschyrer, skriver ut tips från nätet. Prickar in sevärdheter. Läser på i vinböckerna för att hitta besöksvärda vingårdar. Gör avvägningar så att sträckorna blir överkomliga att köra.

Känslan när vi står på kajen och väntar in färjan till kontinenten är obetalbar……

4 kommentarer:

Inger sa...

Finns väl inget roligare än att planera en resa. Längesen jag var på bilsemester i Europa, förut var det varje sommar. Känner igen det där med färjekön och den goa känslan.
Ha det gott!

razaha sa...

Åh vad jag längtar efter den där känslan som du beskriver.
Jag är en sådan person som inte planerar ett dugg, och när jag var singel åkte jag alltid sista minuten resor över hela vår värld.
Jättebra skrivet

Ethel sa...

Vilken lyx att få åka iväg på bilsemester. Bara känslan att packa in väskorna i bilen, blinka med körriktningsvisaren och dra iväg!

Y sa...

Jag som inte gillar att planera, är liksom rädd för att ta ut lyckan i förskott (gud så hemskt det låter). Fast visst skulle det behövas ibland och bli en längre glädjesträcka :)