lördag 3 april 2010

Att köa

Utmaning nr 93 / 2010 i Skrivpuff

Han trampade av och an. Lade kroppstyngden på än det vänstra, än det högra benet. Huttrade i snålblåsten. Drog upp jackkragen ännu högre upp. Bannade sig själv för att han varit fåfäng och inte tagit på sig yllemössan. Den låg kvar på hatthyllan därhemma efter att han haft ett kortare resonemang med sig själv om det skulle vara någon nytta med den eller om den bara skulle sabotera hans nya frisyr, nyklippt och stylad som han inför kvällens övningar.

Kön ringlade sig lång vid det här laget. Han började närma sig ytterdörren med den hägrande värmen inomhus. Många hade kommit efter honom. De skulle få pinas i kylan ett tag till.

Nu öppnades dörren och en äldre dam med rödakorsmärke kom med en bunt papper som hon delade ut till dem som inte varit förutseende och fyllt i sina uppgifter hemma. Typiskt – givetvis låg hans färdiga blankett på köksbordet. Nu fick han vackert göra om proceduren. Med stelfrusna fingrar var det inte så lätt att få bokstäver och siffror att hamna där han ville att de skulle vara.

Äntligen inomhus. Det kändes som högsta vinst just nu att få komma in, även om det var varmt och trångt. Kvalmig svettlukt blandad med doften av desinfektionsmedel. Förvånansvärt tyst med tanke på den stora mängd människor som var samlade. Allvarliga ansikten.

Tankarna for iväg till Auschwitz, Treblinka…….

1 kommentar:

razaha sa...

Jättebra skrivet, men jag vill gärna veta mer.