torsdag 8 april 2010

Något efterlängtat

Utmaning nr 98 / 2010 i Skrivpuff

Hon upptäckte den i skyltfönstret till den nyöppnade affären på gågatan för några veckor sedan. Precis en sådan som hon letat efter i flera år. Stor och maffig, men inte klumpig. Luftig kunde man kanske säga.

Materialet såg ut att vara järn, gammalt sådant. Vackert åldrat. Snirkligt, gjord i mjuka bågar. När hon försiktigt lyft på den en gång så var det inte alls tung, vilket den gav intryck av att vara. Gedigen.

Storleken var alldeles lagom. Den skulle passa perfekt. Den som hängde uppe nu var alldeles för liten och ranglig med risk för spill.

Hon har kikat på den länge nu. Gjort en sväng förbi skyltfönstret varje lunchrast. Vill ha.

Prislappen var också intressant förstås. Kanske priset skulle vara för högt. Hon har ju varken möjlighet eller vilja att lägga ner hur mycket som helst på en sådan tingest. Skulle hon våga titta efter vad det stod på lappen som hängde fastknuten på ena armen? Skulle hon bli besviken? Hon stegade in i butiken - igen. Blev överraskad över beloppet. Inte alls oöverkomligt. Rätt rimligt faktiskt.

- Jag kan ju önska mig den till födelsedagspresent av min man kanske. Eller köpa den som present till mig själv, funderade hon. Så får det bli. Den ska bli min på ett eller annat sätt.

………….

Mannen nappade på förslaget och nu hänger den efterlängtade ljuskronan över vardagsrumsbordet. Så vackert det blev!!

6 kommentarer:

Ethel sa...

Tur att lampan fanns kvar till mannen att köpa :-)! Den var ju efterlängtad.

skimmer sa...

Detta var fint beskrivet... bildrikt språk precis som det kan vara. :)

razaha sa...

Precis sådär känns det!

marie sa...

Verkar ha varit en lång längtan...:)

Monkan sa...

Jättebra text! Det kan man känna igen sig i. Den där längtan efter något man ser i skyltfönstret. Tack för din kommentar hos mig!

Tinkerbell ... sa...

Härligt!!!
Tack för din kommentar hos mig ...