onsdag 14 april 2010

Komma på fötter

Utmaning nr 104 / 2010 i Skrivpuff

En fortsättning på gårdagens....

Lasse fick snabbt fram sitt liggunderlag ur ryggsäcken. Lade mannen med viss möda i framstupa sidoläge på detta och bredde över honom deras sovsäckar. Värme var steg ett. De kunde inte upptäcka några yttre skador. Svårt att veta om det var ett bra eller dåligt tecken. 

Mia halade upp telefonen ur innerfickan. Slog 112. Hoppades att det fanns täckning här ute i det vilda. Signalerna gck fram. En efter en. Efter som hon tyckte en evighet svarade en operatör och hon fick föra fram sitt ärende. 

Bingo!! Norrbottenspolisen övade fjällräddning tillsammans med landstinget i trakten. Baslägret låg inte långt ifrån där de hittade mannen. Kunde inte bli bättre. 

Även om det kändes länge för de två som vakade över gamlingen så dröjde det  inte mer än tjugo minuter så hördes brummandet av snabba skotrar som närmade sig. Trygga sjukvårdare tog hand om den gamle, som andades hörbart nu. Upp i den specialtillverkad skoterpulka med värmande duntäcken. Snart skulle de vara nere vid landsvägen och hämtas upp av en helikopter för vidare transport till sjukhuset. 

Enligt de erfarna sjukvårdarna skulle det ta minst några dagar innan mannen var på fötter igen. 

Polisen kontrollerade området. Ställde frågor. Kom med ett par skidor och en ryggsäck som de hittat ett tjugotal meter från elden. Instoppade i en liten grotta. 

Vad var det som hade hänt här ute i vildmarken? 

1 kommentar:

Ethel sa...

Ja det undrar vi, vad har hänt? Har det att göra med de som grävt groparna och gjort upp eld tidigare? Får vi veta ;-).