lördag 20 februari 2010

Anmäla

Utmaning nr 51 / 2010 i Skrivpuff

Vintern har övergått till vårvinter, den femte årstiden som bara finns här uppe i norr. Den tid på året då snön fortfarande ligger vit och djup, men dagarna är härligt varma. Ofta strålande sol mot en knallblå himmel, så som turistbroschyrerna vill få oss att tro att det alltid ser ut.

Skoterpulkan är packad med spade, renskinn, isborr, fiskedon och muurikka. I matlådan ligger dagens lunch förberedd.

Längtar efter att få ligga på rygg på ett renskinn ute på någon av fjällsjöarna och då och då halvslött rycka i pimpelspöt för att förhoppningsvis lura upp ett par färggranna öringar till middag. Lyssna på tystnaden. Och knäppandet från renarnas klövar när de strövar över vidderna i sitt sökande efter föda. Någon gång emellanåt en ripas förnöjda tjattrande i fjällbjörkskogen.

När det är lunchdags brukar det alltid finnas någon som anmäler sig frivilligt för att göra upp eld under muurikkan, lockad av stundande festmåltid.


3 kommentarer:

Y sa...

Jag längtar till fjälls!! Borde det kanske vara ",så som turistbroschyrerna...", kanske... Som sagt får mig att längta :)

Moslan sa...

Låter kallt. Men ditt skrivsätt är varmt.

Anonym sa...

Åh, du slängde mig huvudstupa härligt in i dagen och känslan. Längtar efter såna dagar som jag inte haft på (känns som) 7 miljarder år :-)
Den som inte har varit i fjällen på vårvintern då solen kommer och temperaturen blivit mildare vet inte VIDDEN av detta underbara!
Tack för att jag fick låna lite fjällenergi :-)