onsdag 17 februari 2010

Tunnel, akut, poäng

Utmaning nr 48 / 2010 i Skrivpuff
En text som ska innehålla orden i rubriken

- Ni får högre poäng om ni cyklar vägen genom tunneln och sedan förbi kvarnen! Den vägen är något längre än stora vägen.

Lisa lade på luren. Hon hoppades så att laget skulle vinna friskvårdsutmaningen på jobbet. Det var inte många poäng som behövdes nu, så skulle trion ha en chans att knäcka ettorna strax innan mållinjen.

Kaj och Barbro hade drabbats av akut tävlingsnervsinflammation och tagit sig en ledig eftermiddag. Picknickkorgen hade de packat med salami- och briefyllda baguetter, nybryggt kaffe och en bit nybakad citronkaka. Det skulle bli en bra energikick efter någon mils trampande.

Solen gassade fortfarande skönt i nacken under hjälmarna. De närmade sig trevägskorsningen där de skulle svänga vänster mot Ljusvattnet. Sedan hade de en flera kilometer lång, bred raksträcka framför sig. Den hade byggts för att användas som landningsbana i krigstider. Nu var den bara tråkig. Särskilt om man skulle avverka sträckan per cykel. Den kändes oändlig.

Just när de passerat korsningen rasslade det till i lövslyskärmen i diket och en älgko med kalv kom rusande som i panik över vägen. De hann precis väja undan för att undvika kollision.

Efter att de cyklat ytterligare några meter så brakade det till igen bortifrån diket. Något stort, brunt och lurvigt kom farande, samma väg som älgarna nyss.

Häpna över vad de nyss fått uppleva tittade Kaj och Barbro på varandra.

Det var den tråkiga raksträckan…..

3 kommentarer:

marie sa...

Ja, överraskningar finns överallt

razaha sa...

Det var en klart överraskande färd som öppnade min ask av längtan till sommaren (även om jag älskar vintern)
Bra skrivet, och mycket målande. Jag får en känsla av att det hänt på riktigt.

Ethel sa...

Ja haha se vad som kan hända på tråkiga raksträckor!