tisdag 2 februari 2010

Nattjobb

Utmaning nr 33 / 2010 i Skrivpuff

- Tut, tuuuut – nu kommer tåget ur tunneln! Akta på dig så jag kan växla!

- Sssch, pappa sover. Vi får inte väcka honom! Oliver tystar ner sin kompis Felix som exalterat kör ett av de gamla Märklintågen.

Felix älskar den gamla tågbanan med alla fina lok och vagnar. Tänk att Oliver hade en så´n! Felix visste att den kostade massor med pengar. Han önskade att han hade en egen.

- År din pappa sjuk? undrar Felix.

- Näe, han jobbar natt så han måste sova på dagarna.

Benke hörde pojkarnas resonemang där han låg i sängen och försökte kvickna till. Det hade blivit en sen natt igår – eller kanske man skulle säga tidig morgon. Klockan var nog drygt fem på morgonen när han hade parkerat den gamla Forden i garaget. Han hade tagit sig lite mjölk – drack direkt ur pipen på förpackningen så som Lena avskydde att se honom göra. Nu sov hon så han gjorde som han ville.

Sängen var varm och skön. Härligt att böka in sig hos Lena. Ligga nära och snusa i hennes hår. Det tog inte många minuter förrän han somnat djupt, nöjd med nattens prestationer.

Men nu var det sen eftermiddag. Snart dags att laga middag. Det var hans uppgift eftersom han var hemma. Lena jobbade på frisersalong och brukade komma hem vid 18 – snåret, hungrig och trött. Oliver hade hunnit bli 12 år. Stora grabben. Klarade sig bra på egen hand efter skolan när pappa sov. Det var inte ofta Benke blev väckt.

Efter middagen blev det tid för en stunds Alfapet, Olivers favoritspel just nu. Han var en fena på att hitta kluriga ord och placera bokstäverna så att han fick maximal utdelning. Vann lätt över mamma och pappa.

En stund efter att familjen somnat var det dags för Benke att påbörja sitt skift. Han stoppade en termos nybryggt kaffe och ett par smörgåsar i ryggsäcken. Skulle bli gott frampå småtimmarna. Kontrollerade att huvan och bräckjärnet fanns på plats och försvann sedan ut genom ytterdörren.

2 kommentarer:

marmoria sa...

Kul

Ethel sa...

Inbrottstjyv?! Sött med Oliver som tar ansvar och inte vill väcka sin pappa.