fredag 12 februari 2010

Stryka medhårs

Utmaning nr 43 / 2010 i Skrivpuff

Tuva går och längtar efter sol och värme. Hon har fått nog av vinter nu. Det har snöat i flera veckor, mer eller mindre varje dag. Kvicksilvret ligger istadigt under minus-tjugostrecket. Det är långkalsonger och dunjacka som gäller för den som ska vistas utomhus.

Bilen börjar knorra efter alla påfrestningar. Den ser mer ut som en igloo än ett fordon. Isen har lagt sig som pansarplåt runt fönstren och handtagen är så nedisade att hon endast med stor ansträngning får upp dörren. Vindrutetorkarna går inte att fälla ner mot rutan för all packis under fästena. Batteriet är på väg att ge upp efter alla kortkörningar i kylan.

Fjärrvärmeverket går för högtryck. Röken från de höga skorstenarna står som ulliga pelare rakt upp mot himlen, för tillfället ovanligt nog klarblå.

Visst - det är myggfritt. Man måste ju se något positivt i situationen också.

Nu går Tuva och grunnar på hur hon ska kunna få en månads ledighet så hon kan ta sig till sin älskade paradisö där solen alltid skiner. Det är högtryck på jobbet den här tiden på året. Redovisningar ska lämnas, planer ska skapas. Ny hemsida ska lanseras. Ledighet är inte given. Det gäller att stryka chefen medhårs.

Lösningen skulle kunna vara en kompromiss. Hon skulle kunna ta med sig sin laptop och jobba på distans med hemsidan. Publiceringsverktyget är webbaserat och Internet fungerar bra där borta. Ett par timmars jobb då och då vore helt acceptabelt.

Tuva hör redan kvittrandet från fåglarna i Casuarinaträden och ljudet av dyningarna som sveper in mot stranden ……..

2 kommentarer:

razaha sa...

Go for it!
Jag var väldigt emot internet och de här konstiga maskinerna de kallade datorer för bara några år sdan, men...min tillvaro har totalt förändrats sedan jag tog in teknikens framsteg och började att anamma internets förtrollade värld.
Idag kan du bo i ett annat land och jobba här! Hur underbart är inte det?
Just nu söker jag själv efter ett jobb som jag kan göra hemifrån, eller på deltid.

marie sa...

Jag känner kylan - burr! Målande beskriven köld.